suunta.jpg

Mistä ne tietävät, että on oikea aika? Lähteä. Ja mistä ne tietävät minne?

Minä en tiedä. Kovasti aina välillä haluaisin kyllä tietää. Siksi varmaan vielä pysyn paikallani kun en tiedä. Ja tässähän on ihan hyvä olla. Minnekään ei ole kiire. Kaikki on hyvin. Rauhoitun. Keskiajalla elänyt mystikko Juliana Norwichlainen sanoi sen näin: ”Kaikki kääntyy hyväksi, kaikki kääntyy hyväksi ja kaikenlaiset asiat kääntyvät hyväksi.”

Tunteiden varassa ei saa elää. Varsinkaan jos ne heittävät vuoristorataa. Mutta kun tunteet ovat vahvoja - ne tuntuvat. Ja saavat tuntua. Minusta on vahvuus olla erityisen herkkä ja kokea asiat vahvasti. Tuntea tunteita. Mutta eri asia on tietenkin se, antaako tunteiden viedä tyystin mukanaan. Ei kaikkia päätöksiä voi tehdä tunteella. Intuitiosta on apua, mutta järki on silti hyödyllistä pitää mukana.

Voiko pelkkien tunteiden varassa heittäytyä ihmissuhteeseen? Voiko intuitiolla määritellä kuka on oikea tai ei ole oikea? Intuitio kyllä kertoo kuka on ehdottomasti väärä. Jos on erityisen herkkä ja tuntee vahvasti - onko vaarana tuntea ihmissuhteissa liian vahvasti? Elää itse lieskoilla jos toisella on vain tulitikun verran paloa? Tai toisinpäin...